Toertocht Plasmolen 2010

Toertocht Plasmolen 2010

Toertocht Plasmolen. 24 oktober 2010

Zondagmorgen 8:00 vertrek vanaf de club, vooraf werd verteld dat dit een hele mooie tocht zou zijn en een keer wat anders dan Keppel…. met z’n kreukelfriet. Na een ritje van iets meer dan een half uur kwamen we aan in het mooie Plasmolen, maar liefs 11 man hadden zich voorbereid op deze tocht, een ieder op z’n manier, de één lag op tijd in z’n mandje de ander, (Wiel) meende dat hij aan een 4 uurtjes slaap toch wel voldoende had, hij kende de route, wist wat er te wachten stond, en prestaties uit het verleden geven bij Wiel dus wel garanties voor de toekomst(ige rit….)

8 man gingen voor the full monty (55 km) de jeugdselectie (2 jongens) en hun begeleider Wiel gingen voor de 30 km.

Bij het startbureau was het al mooi druk al hoewel we snel, in de meeste gevallen, onze Bulls konden bestijgen. Dit soort tochten moet je toch fietsen in je eigen tempo fietsen en met de hindernissen(hekjes en oversteekplekken) in het begin valt er al snel een scheiding. Dit kwam erop neer dat er 7 man uit de A groep weg waren en dat ik er als enige “B”-er de route in een bus kwam te zitten met tempo genoten. Prima toch, maar waar blijven die ander B-talenten?

De tocht was netjes uitgepijld en leidde ons na ca. 24 km via paar mooie klimmetjes (St. Jansberg o.a.20%) door de mooie Mookerheide naar de pauze plaats. Na de warme thee, ontbijtkoek en banaan en een Red Bull powershot in de achterzak op naar deel 2 van de rit. Wiel waarschuwde me al voor wat nog zou komen, “daar die mast, daar moeten je via wat haarspeldbochten naar toe”. Terug fietsen is nooit een optie, dus maar weer snel een groep tempogenoten opgezocht om zo de volgende hindernissen te nemen. Op de site van Tc Gennep stond al een mooi tabelletje met de hoogtemeters(700 m) en de stijgingspercentages (5 x een klim van 20%) en daar was dus niets van gelogen. Niet alle klimmetjes waren voor mij fietsend te doen, ook niet voor de A jongens hoorde ik later. De boomwortels, het losse zand, afstappende voorgangers waren hier vooral debet aan hoewel de hongerklop ook na 33 km toesloeg.

Zo zie je maar weer dat koolhydraten stapelen voor dit soort tochten wel nuttig kan zijn. Nadat Ik mezelf bovenop een bult in het Reichswald maar even snel de gekregen Red Bull powershot had toegediend in combinatie met een snelle Jelle ontbijtkoek, weggespoeld met wat sportdrank ging het weer.

De route vervolgde zich via modderige single tracks, grindweggetjes, lange stukken mul zand, diverse klimmetjes en afdalingen tot onderaan de Holleweg. Deze klim ging dan wel via de geasfalteerde weg naar boven waar we via de St. Jansberg richting de finish aan de Mookerplas werden gestuurd. Na ca 55 kilometer en ca. 3 uur later arriveerde ik op de parkeerplaats waar nog enkele A toppers zich nog aan het omkleden waren. Mooie rit, mooi weer, prima verzorging onderweg maar volgend jaar misschien toch maar weer aan de kreukelfriet…………….?

Luc.