Clubkampioen gesignaleerd in Zuid-Limburg

Clubkampioen gesignaleerd in Zuid-Limburg

Clubkampioen gesignaleerd in Zuid-Limburg???
Afgelopen vrijdag 23 september werd onze clubkampioen Wiel tot 3x in Partij gesignaleerd. Op de Gulpenerberg, de Cauberg en de Schweiberg kon men hem ook meerdere keren voorbij zien komen; klimmend en afdalend! Ook bij ’t Drielandenpunt en bij “’t Hijgend Hert” flitste kampioenstrui voorbij!
Wat moest dit voortstellen: alvast trainen voor volgend jaar (er zat immers ook een klimmetje in ’t clubkampioenschapsparcours); ambities voor nationaal kampioenschap; sponsorverplichtingen; promotie????
Alle gekheid op een stokje: dat was ’t natuurlijk niet! Nee, Wiel en ik hadden in ’t voorjaar al ’t plan gemaakt om met wat jeugdleden eens één van de drie lussen van de nieuw uitgezette Amstelgoldrace te gaan rijden. Dat plan viel letterlijk en figuurlijk in het water door de slechte zomer.
Toch bleef het kriebelen en afgelopen vrijdag beloofde Weeronline een “fietscijfer” 10. Dus zijn we ’s morgens 7uur naar Valkenburg vertrokken. Om ong. 9uur waren we er (tegenwoordig kun je erg vlot naar Zuid-Limburg rijden) en rond half 10 zijn we begonnen met lus 2 van de route.
De route:
Eerst gaat het richting Maastricht (je moet wel eerst de Cauberg op met koude spieren!), voor Maastricht draait de route dan oostwaarts richting Cadier en Keer. De sporthal van onze vroegere clubweekenden staat er nog. Via een prachtige route door Mheer en Noorbeek kom je uiteindelijk in Slenaken, waar de mooie lekkerlopende Loorberg op je wacht. Het stuk wat dan volgt is landschappelijk ook zeer fraai, want je blijft constant boven tot aan de Gulpenerberg. Die mag je eerst afdalen (later moet je hem weer beklimmen, pfff!). Via o.m. Epen gaat het dan richting Vijlenerbos, nadat je eerst Camerig voor de kiezen hebt gekregen. Het Drielandenpunt is dan het hoogste punt dat je op de route bereikt (zo’n 320m). Via een klein stukje België draait de route dan weer terug met o.m nog de Kruisberg en Huls en alles zonder tussen de bekende klimmetjes. Al met al ruim 1700hm over zo’n 115km.
De route “dubbelt” hier en daar en is duidelijk geen uitgezette recreatieve route; hij volgt immers het parcours van de wedstrijd en draait en keert “onmundig”. We kunnen nu de (int.) renners begrijpen, die zeggen af en toe helemaal dol te worden van het parcours. Maar… omdat ’t landschap prachtig is en zich in deze tijd op zijn mooist laat zien is het zeker aan te raden om ook eens naar Zuid-Limburg af te reizen. Wil je meer kilometers kun je natuurlijk lus1 er nog bijnemen, of alle lussen fietsen!!! In het Amstelgold-Xperience kun je ook voor een arrangement kiezen met omkleden, douche en een maaltijd. (zie http://www.amstelgoldracexp.nl).
Voor ons was ’t een heerlijke fietsdag, met prachtig weer en een schitterende route. Hoewel we een aantal keren zijn misgereden (de bordjes zitten soms erg laag!), konden we zo rond 5uur weer terug naar huis.
Ruud Visser en Wiel Geelen
(P.S. de foto is op de Gulpenerberg)