Over

RTC “De Wildt” is een wielertoerclub uit Ulft en is opgericht in 1980. De vereniging telt op dit moment ruim 100 leden.
Het doel van “De Wildt” is om gezamenlijk te trainen en tochten te rijden. Zowel op de racefiets als de ATB. Gezelligheid, saamhorigheid, respect voor elkaar en collegialiteit staan daarbij voorop.

Lid NTFU

Trainingen/toertochten

Het zomerseizoen (racefiets) loopt vanaf de eerste zondag in maart tot en met de laatste zondag in september en het winterseizoen (ATB/crossfiets) vanaf de eerst zondag in oktober tot en met de laatste zondag in februari. Uiteraard kun je ook in de winter je conditie op pijl houden op de racefiets indien je geen ATB hebt. Vertrek en aankomst zijn altijd bij het clubgebouw van RTC “De Wildt” bij Atletico 73 aan de Waalstraat 5 in Gendringen. Bij terugkomst staat de koffie klaar en is er gelegenheid gezellig na te praten. Er wordt gefietst in minimaal drie groepen van verschillende niveaus zodat er altijd een groep is waarbij je je aan kunt sluiten.
Er is tevens een seniorengroep die woensdagsochtend om 9.30 uur gaat fietsen, zowel in de zomer als in de winter. Zondags fietst deze groep, net als de andere groepen, om 9.00 uur.

Zomerseizoen

In het zomerseizoen wordt er gefietst op de woensdagavond om 18.30 of 19.00 uur (afhankelijk hoe laat het donker is) en op de zondagmorgen om 9.00 uur.

Winterseizoen

In het winterseizoen wordt er woensdags gefietst om 19.30 uur met de ATB. Er wordt dan een vaste route gefietst van ruim 40km over hoofdzakelijk fietspaden. Goede verlichting is dan uiteraard verplicht. Zondagsmorgens wordt er om 9.00 uur gefietst door o.a. de bossen van het Montferland, de Slangeburg, de Wrange, kortom mooie routes door de omgeving.

Clubkleding

De club heeft eigen unieke clubkleding van het merk Bioracer. Indien je lid wordt ontvang je van de club een zomershirt en jack met lange mouwen. Overige kleding, zoals korte broek, lange broek, winterbroek of windbody, kan via de club aangeschaft worden.

Activiteiten

De club organiseert tal van activiteiten. Denk hierbij aan een nieuwjaarsreceptie, openings- en sluitingsrit, eigen toertocht, clubweekend, clubkampioenschappen met aansluitend een BBQ voor het hele gezin en een oliebollenactie.

Lidmaatschap

Als lid ben je tevens aangesloten bij NTFU en ben je “all-risk” verzekerd voor schade aan je fiets en persoonlijke eigendommen. De contributie bedraagt 9,50 Euro per maand en wordt per kwartaal geïncasseerd. Bij aanmelding betaal je éénmalig een kledingbijdrage van 30 Euro.